Любопитно

Ден на отворените врати във Freeдом 21 – утре

Ден на отворените врати организират утре в споделения офис Freeдом 21, който ще приема любопитни посетители през целия ден, съобщи за Общинското радио Виктория Добринова от екипа му. Събитието е предназначено за всички онези, които си търсят уютно работно място или нови партньори за своите творчески начинания. Инициативата е безплатна за посетителите, безплатно ще бъде и всичко, което предлагат организаторите, като инвентар, техника и услуги.

Действително, така наречения коуъркинг, или споделените работни пространства се превръщат в набираща сила тенденция у нас. Това са офиси, в които всеки може да наеме бюро за ден, седмица, месец или година, така да споделя идеи, опит със своите нови „колеги“ и да работи с тях по съвместни проекти. Според привържениците на модела, той ограничава риска да загубим свободата върху това, което правим и начина, по който го вършим. Работата от вкъщи ни също дава независимост, но с цената на разсейващите фактори, на които всеки е подложен. Първото подобно пространство у нас бе открито в столизата през 2012 г., а до края на миналата – общият им брой вече надхвърля 33. Предразполагащата работна обстановка, безплатният интернет и напитки и удобното разположение на този тип „офиси” са причина все повече от работещите на свободна практика да ги търсят и харесват.

Тъй като местата са ограничени, всеки който иска да прекара повече време във Freeдом 21  следва да се регистрира предварително.