Култура

Деница Милушева показва своите „Неоткрити пространства”

Изложбата „Неоткрити пространства” на Деница Милушева ще бъде подредена в търновския бар „ТАМ” на 27 януари (събота). Експозицията представя произведения, които са смесица от фотография, рисунка и колаж. Правени са през последните две години, като част от тях са създадени след дълго колекциониране на облаци от пътувания между Португалия и Южна Корея.

Рисунките приемат завършената си форма през престоя на авторката в Полша, а там са показвани в изложбата „Kat Padania = Katowi odbicia” в Галерия „Кобро“, Лодз, Полша. В България ще бъдат представени за първи път.

„Да колекционирам облаци стана обсесия. Постоянното им трансформиране ми даде едно интересно виждане за сегашния момент.”, сподели за Общинското радио Деница Милушева.

Повече за „Неоткрити пространства“ чуйте от Деница Милушева:

Изложбата може да бъде видяна само на 27 януари, в рамките на работното време на бара, а вечерта ще завърши с музикално парти.

Деница Милушева е завършила скулптура във Факултета по изобразително изкуство на Великотърновския университет. Учила е също така във Факултета по изящни изкуства в Порто, Португалия и в Лодз,Полша. В Полша е била част от кураторски курс на Даниел Музичик и Роберт Румас, курсът е иницииран от Музея за съвременно изкуство и Академията в Лодз. Участвала е в изложби и биеналета в България и чужбина, Биенале за изкуство в Природата –Гонджу, Южна Корея, Биенале на хумора и сатирата в Габрово, Изложбите „Арт Старт. Млади художници, които да следим през 2018” в Галерия Credo Bonum, „Близки срещи. Визуални диалози” в ИСИ – София, „Мащаб 1:1 Нов социален реализъм”, Изложбени зали „Шипка 6”.През изминалата година завършва и образователен курс за млади художници на ИСИ – София. От 2016 е основател и член на артистичен колектив „Многоточие”, с които организират артистични акции в градска среда (във Велико Търново и Пловдив) „ Антиконформизъм и изкуство”.