Политика

50 делегати от областта участваха в националното събрание на ГЕРБ

Представители на всичките десет общини от Великотърновска област присъстваха на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание на ПП ГЕРБ, което в неделя се проведе в София.

Сред 50-те делегати от региона бяха областният лидер и великотърновски кмет Даниел Панов, народните представители, общинските кметове и председатели на общински съвети от ГЕРБ, областният управител, координаторите на ГЕРБ по места, а също излъчените при проведените общински събрания делегати. „Радваме се че при управлението на ГЕРБ се обърна голямо внимание на общините, а комуникацията ни със законодателната и изпълнителна власт е на много високо ниво“, каза в изказването си пред голямата аудитория на форума великотърновският кмет и председател на Националното сдружение на общините в Република България Даниел Панов. Той изрази задоволство, че министрите от кабинета на премиера Бойко Борисов се интересуват и познават проблематиката по места. По думите му посоката, по която България е поела при управлението на най-голямата партия, е вярна. В изказването си Даниел Панов адмирира и акцента, който правителството поставя върху сектора Образование.

Делегатите на Четвъртото редовно отчетно-изборно събрание преизбраха Бойко Борисов за председател на ГЕРБ. Като заместник-председатели на партията бяха определени председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, кметът на София Йорданка Фандъкова  и кметът на Бургас Димитър Николов. В рамките на събитието бе гласуван и съставът на Изпълнителната и Контролната комисиия на ГЕРБ.

Делегатите на националното събрание приеха и декларация, според която ГЕРБ няма да се коалира с БСП нито сега, нито в бъдеще. „Никога не сме ги канили, не сме мислили, не сме говорили като възможен вариант управление с БСП“, заяви лидерът Бойко Борисов и допълни, че БСП не искат да има успешно европредседателство. „Ако могат да го провалят, ще го провалят. Неприятно им е, когато някой успява в България“, заяви още той. Борисов каза, че аршинът към ГЕРБ и останалите партии е различен, като попита защо се приема за нормално депутат да нарича българските граждани „дебили“.

„Опозицията иска да дискредитира страната ни, за да търси странна легитимация и да представи нещата в различен план. Важно е да знаем, че ние няма да направим отклонение от политиката, свързана със Силна и обединена Европа“, каза на свой ред зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов, който е избран от Великотърновския район. „ГЕРБ не дели общините и успя да направи политика за всяко едно населено място – това е силата на партията. Силата на ПГ на ГЕРБ дава възможност да дадем гаранция за успешния 4-годишен мандат на Бойко Борисов като министър-председател на България. Гаранция за управлението на ГЕРБ е, когато имаме силна местна власт, работещи общински съветници, кметове, депутати и министри. Ако не сме заедно един до друг, ако не сме екип, няма как да се получи“, посочи Цветан Цветанов и добави, че днес членовете на ГЕРБ в страната са 93 506, като за последните 3 години са се увеличили с над 10 хиляди. Зам.-председателят на ГЕРБ напомни, че членството в ГЕРБ не е привилегия, а отговорност. „ГЕРБ е партията, която дава възможност на младите да имат равен шанс за развитие“, добави още Цветан Цветанов.