Здравеопазване

Девети „Моллови дни” организира РК на БЛС във Велико Търново

 „Моллови дни” на името на съоснователя и пръв председател на Българския лекарски съюз – д-р Димитър Моллов,  ще се проведат от 7 до 9 юни в Арбанаси. Те се организират за девета поредна година по инициатива на Районна лекарска колегия – Велико Търново в партньорство с Областната администрация и Община Елена.

В лекционната програма на тазгодишните „Моллови дни” са включени темите: „Търновската конституция и д-р Димитър Моллов” – д-р Христо Димитров; „Депресията сред лекарите“ – гл. ас. д-р Георги Хранов, дм; „Синдромът на изпепеляването, или познатият непознат” – доц. д-р Любомир Киров, дм; „Съвременно лечение на мозъчен инсулт – къде е България”- доц. д-р Росен Калпачки, дм; „Мултидисциплинарен подход при ендопротезиране – ключът към успеха” – д-р Калоян Йорданов.

Тържествено ще бъде връчена и наградата – почетна грамота и плакет с лика на д-р Димитър Моллов за 2019 година на избран медик от областта. Финалното събитие на деветите „Моллови дни“ е поднасянето на венци и цветя на паметника на д-р Димитър Моллов в родното му село Беброво на 9 юни.