Култура

Дебютната книга на 16-годишната Ива Георгиева ще бъде представена в библиотеката

16-годишната Ива Георгиева ще представи дебютната си книга “Нарисувай есента в очите ми” на 7 ноември, четвъртък. Срещата с читателите ще е от 18,00 часа в РНБ „П.Р.Славейков.

„Нарисувай есента в очите ми“ разказва историята на младата Мартина Стоянова, успяла да пробие в света на журналистиката, благодарение на хитростта, упоритостта и красотата си. Но една нощ, напоена с мирис на успех, червено вино и вечерен дъжд, в живота й се завръща Христо Бонев – младият художник и нейна първа любов. Осем години след последната им среща той е променен и по-уверен, но още носи парченцата от разбитата му тийнейджърска душа. Старите познати бързо разбират, че чувствата не се губят в пространството, а една искра в очите е достатъчна, за да разпали тлеещите емоции отново.

Ива Георгиева е възпитаничка на  Хуманитарна гимназия във Велико Търново. Първата й книга се появи на бял свят, след като спечели конкурс на Фондация „Буквите” за любовен роман през месец май тази година. Тя успя да  се пребори с оспорваната конкуренцията и зае челното място с 1620 гласа- само с 8 повече от тези на творбата на втора позиция. Наградата от надпреварата бе отпечатване на спечелилата творба.

„Благодарение на този успех, вече съм един от най-младите автори не само във Велико Търново, а и в цяла България. По време на конкурса бяха публикувани много статии, свързани с участието и победата ми. Сбъдна се моята голяма мечта – отпечатване на романа ми”, казва Ива.

Първият тираж на „Нарисувай есента в очите ми” вече е във Велико Търново и 16-годишното момиче направи първото представяне на книгата.

Наричана е малката Ива с големите мечти, защото е млада мечтателка, поставила си цели, които е готова да достигне независимо колко нависоко са те. Самата тя се нарича пролетно момиче в есенния ден, тъй като вярва, че може да бъде и е усмивката в дъждовния следобед, цъфналото цветче сред полето, покрито със суха трева и есенен скреж, топлината в хладната сутрин и новото начало в края.

снимка – личен архив Ива Георгиева

Кремена Крумова – Попова