Образование Община

Нова площадка в с. Балван – този път по оцеляване след наводнение

Нова площадка „Поведение при наводнение” за деца и ученици ще изгражда читалищното настоятелство при великотърновското село Балван. То спечели проект по програма Местни инициативи на Община Велико Търново. С това се разширява площадката за пожарна безопасност към Центъра за превенция и спорт в населеното място, създадена преди повече от година. На подрастващите ще се обяснява как трябва да се предпазят при наводнение, какво е необходимо да вземат от дома си, първа помощ и др. Новата площадка трябва да е готова до края на март.

С богата презентация тя ще бъде представен през пролетната ваканция пред министъра на вътрешните работи Младен Маринов, партньори, деца и представители на различни общини, поясни Благовеста Факирова, председател на сдружение „Св. Иван Рилски”.

С допълнителни елементи се разширява и площадката за пътна безопасност и приложно колоездене, допълни тя. Припомняме, че площадката освен за обучения по пожарна безопасност включва и терен за тренинг за оцеляване в природата.

Кремена Крумова – Попова