Образование

ДГ „Малки стъпчици“ с благотворителна кауза за Баба Марта

Седмица, посветена на бабите, подготвят в ДГ „Малки стъпчици“ в село Присово. В периода от 7 до 11 февруари учителите са решили да поканят бабите на малчуганите, за да им благодарят за техния труд и грижи с малка програма, а те от своя страна да ги научат  да правят мартенички. По желание на децата  изработените червено-бели предвестници на пролетта ще бъдат дарени на сдружение „Приятели на животните“. Те ще организират разпродажбата им на свой щанд от 1 март, а средствата ще отидат в подкрепа на приюта за бездомни кучета и котки, обясни директорът на градината Пролет Петрова.

Дните след 13 февруари са посветени на Васил Левски. „Ще говорим на децата за Апостола, ще разгледаме негови снимки и ще четем истории за Левски, достъпни за възрастта им“, каза Петрова.

По традиция  последната седмица на месеца е отредена за готварска работилничка. Избрали са да приготвят меко сирене от домашно мляко. Досега са правили сандвичи, сладкиши, туршия, тиквеник, месили са хляб, заквасвали са мляко. През месец януари децата са сглобявали и хранилки за птици, подготвили са разсад за салатки, краставички, домат, пипер и сега правят парник.

Дванадесет момичета и момчета посещават градината в момента. „Интересът към заведението е много голям и очаквам след края на март да започнат записванията. Сега родителите все още се плашат от времето и вирусите. Мисля, че капацитетът ще се запълни и планираме разширяване на базата“, коментира Петрова. По нейни думи въпреки увеличението на цените на електрическата енергия таксите няма да се вдигат. „Отопляваме се с най-високия клас климатици, помещенията са топлоизолирани и се надявам сметката да не ме изненада“, отбеляза директорът на „Малки стъпчици“.

 

Снимка – Фейсбук