Култура Любопитно

Движенческият вербатим спектакъл „Common people” гостува във Велико Търново

Движенческият вербатим спектакъл „Common people” гостува на великотърновска сцена на 22 януари, събота. Мястото е пространство „Залата” на бул. България № 29, а началният час – 19:30. Василия Дребова e автор, режисьор и хореограф. Участват: Габриела Георгиева, Деница Даринова, Антон Димитрачков, Георги Налджиев. Визуалната среда е на Мина Стоянова, костюмите на Боряна Стоянова и Мина Стоянова, а музиката – на Анастас Авджиев.

„Common people” е документален спектакъл, изграден на базата на интервюта с артисти, които са се отказали от професията си по различни причини. Текстовете се изричат от актьорите verbatim (от латински – „дословно”) в постоянен диалог с езика на телата им, от който се ражда хореографията.

Спектакълът е осъществен с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”, програма „Дебюти” и в партньорство с фондация „Човек с шапка”, фондация „Пространства” и Национален студентски дом.

Местата са ограничени, за това организаторите препоръчват закупуването на билети предварително онлайн на epaygo.bg. Събитието се провежда в съответствие с всички противоепидемични мерки, изисква се и зелен сертификат.

Снимка: Фейсбук – Common people