Денят Образование

Две преподавателки от Велико Търново получиха приза „Учител на годината” в конкурса на СБУ

Две преподавателки от Велико Търново са носителки на приза „Учител на годината“ в 25-тия конкурс, организиран от Синдиката на българските учители към КНСБ. Връчването на отличията се състоя на тържествена церемония в навечерието на 24 май – “Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност”.

В заключителния етап на конкурса бяха номинирани над 90 учители и директори на училища. На първите места в десетте категории експертното жури отличи 21 от тях, а останалите получиха специалната награда на председателя на СБУ Янка Такева.

В направление “Начално образование” призът „Учител на годината“ получи Ивелина Стефанова, старши учител начален етап в ОУ “Бачо Киро”, гр. Велико Търново.

В направление “Изкуства и спорт беше отличена Валентина Караиванова, старши учител по физическо възпитание и спорт в Център за подкрепа на личностното развитие – Общински детски комплекс, гр. Велико Търново.

Сред официалните гости, които връчиха наградите в отделните категории, бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на образованието и науката акад. Николай Денков, заместникът му Мария Гайдарова, зам.-министърът на труда инж. Иван Кръстев, вицепрезидентът на КНСБ Даниела Алексиева. Присъстваха и проф. Тодор Танев, ректорът на УНСС проф. Димитър Димитров, началникът на Регионалното управление на образованието-София Ваня Кастрева и др. Водещият на церемонията Драгомир Драганов прочете поздравителен адрес от президента на България Румен Радев.