Полиция

Две кражби разкри полицията в областта, по трета е започнато досъдебно производство

Кражба на портфейл с пари от центъра на с. Михалци, разкриха павликенски полицаи. Деянието е извършено 16 ноември тази година. От проведените действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 59-годишна от същото село. Портмонето с намиращи се в него 90 лв. и лични документи е върнато на собственика.

Служители на РУ – Павликени разкриха и кражба на велосипед от избено помещение на жилищен блок. Сигнал за случая е получен на 21 ноември. От проведените действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 38-годишен местен жител, известен на полицията и многократно осъждан, с 38 съдебни и криминални регистрации. Инкриминираната вещ е установена и върната на собственика. Материалите по двата случая ще бъдат докладвани в  прокуратурата.

Взломна кражба на бензинов генератор за ток от гараж в Г. Оряховица, разследват служители на местното полицейско управление. Деянието е извършено в периода 22-23 ноември, чрез разрушаване патронник на входна врата. Извършен е оглед. По случая е започнато досъдебно производство.