Полиция

Две коли и два мотора без регистрации спря полицията в областта

Четири нерегистрирани возила, едното управлявано от водач, употребил наркотични вещества, другите от неправоспособни водачи, установиха служители на РУ – В. Търново и Павликени.

Вчера по обяд в областния град е била извършена проверка на лек автомобил «Субару», управляван от 33-годишен мъж от гр. Севлиево. При проверка на водача за употреба на наркотични  вещества, апаратът е дал положителна реакция на  метаамфетамин. В хода на проверката в автомобила е намерено кристалообразно вещество, с тегло около 1 грам, което при полеви наркотест е реагирало на метаамфетамин. Изяснено, е че същото е собственост на 33-годишен пътник в автомобила. В хода на проверката е установено, че регистрацията на возилото е прекратена и същото не е регистрирано по установения ред. Срещу водача е започнато бързо производство, а срещу пътника досъдебно производство. Двамата са задържани с полицейски мерки до 24 часа.

В четвъртък в с. Върбовка е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген», управляван от 24-годишен неправоспособен водач. В хода на проверката е установено, че возилото е без поставени регистрационни номера и не е регистрирано по установения ред. По случая е започнато бързо производство.

Същия следобед в селото е проверен и мотоциклет, управляван от 49-годишен неправоспособен водач. В хода на проверката е установено, че возилото не е регистрирано по установения ред. Срещу него е започнато бързо производство.

Неправоспособен водач е установен в гр. Стражица. Вчера при проверка на мотопед, управляван от 18-годишен младеж от гр. Стражица е установено, че същият не притежава необходимото свидетелство за управление на возилото. То пък не било регистрирано по установения ред. По случая е образувано бързо производство.