Образование

Две дискусии организира Дипломатическият клуб до края на седмицата

Среща под надслов „Дискусия за бъдещето с един визионер” организира Дипломатически клуб „Имхотеп” към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Събитието ще се проведе на 24 ноември, а в рамките му младите дипломати ще се срещнат с един от успешните представители на търновския бизнес – и член на Настоятелството на търновската алма матер – Петър Христов. Събитието ще стартира от 15:00 часа в зала „Европа” на Ректората, съобщиха в социалните мрежи от организацията.
 Открита дискусия, организирана от студентския клуб и  водена от ректора на ВТУ проф. Христо Бонджолов ще стартира утре от 10:00 сутринта в същата зала. Темата на събитието е „Перспективи и стратегия на висшето образование в България”. В хода на форума ще бъде обсъдено мястото на ВТУ като един от най-престижните образователни центрове в страната.
Дипломатически клуб „Имхотеп“ е създаден по идея на Светослав Мишев, Драгомир Георгиев и Георги Николаев. „Позовавайки се на изконното човешко право на свободно сдружаване на гражданите, гарантирано и в днешната Конституция на Република България, създадохме този клуб като приехме за негов патрон – древноегипетския жрец Имхотеп-еманация на енциклопедичността и неограниченото знание”, уточняват основателите. Клубът има за цел сдружаване на студенти от всички факултети на Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий”, които имат интерес и смятат да се развиват в различни сфери които са свързани с дипломацията – Дипломация, История и Теория на международните отношения, Политически науки, Реторика, Теория на държавното управление, Геополитика, История, География, Икономически науки и подобни сродни обществени дисциплини.