Здравеопазване Община

Две болници и клиника осигуряват допълнителни места за пациенти с Covid-19

Две общински болници и частната Клиника по кардиология осигуряват 40 допълнителни легла за пациенти, диагностицирани с Covid-19 и нуждаещи се от хоспитализация. За момента те не са заети, а организацията е във връзка със заповедта на здравния министър проф. д-р Костадин Ангелов за разкриване на легла за Covid-19 във всяко здравно заведение.

С координацията на Община Велико Търново, в Комплексен онкологичен център и Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания „Д-р Трейман“ са разкрити 34 места. Още шест легла е осигурила Специализираната болница за активно лечение по кардиология – Велико Търново. При допълнителна необходимост и трите здравни заведения имат готовност за още болнични легла.

От всички ни зависи ограничаването на епидемията. Нека всеки дава личен пример, като спазва стриктна лична хигиена, носи маски или покриващи носа и устата средства на обществени места на закрито, градски транспорт, както и на открито, когато не може да се осигури разстояние между хората над 1,5 метра. Препоръчва се също ограничаване на социалните контакти, когато не са наложителни.