Прокуратура

Двама с мярка „задържане под стража” заради обири на автомобили

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ на двама извършители на кражба на вещи от товарен автомобил.

Прокуратурата е привлякла в качеството на обвиняеми Р. К. и Х. П. за това, че на 14.08.2019 г. в гр. Велико Търново, след предварителен сговор и по специален начин, от товарен автомобил „Мерцедес 814“ отнели от владението на собственика без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят чужди движими вещи – черна кожена мъжка чанта с намиращи се в нея портфейл, мобилен телефон „Моторола“ на стойност 500 лева, както и парична сума в размер на 450 лева – всичко на стойност 985 лева, собственост на пострадалия и парична сума в размер на 726,83 лева, собственост на „М“ ЕООД – вещи на обща стойност 1711,83 лв., като деянието е извършено повторно и случаят не е маловажен – престъпление по чл. 195, вр. чл. 194, вр. чл. 28 от НК.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянията и е налице опасност обвиняемите да се укрият или да извършат престъпление, поради което съдът е уважил искането на прокуратурата и по отношение на двамата извършители е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново.