Любопитно Образование

Да четеш книги се оказва и вълнуващо, и възнаградено

Награди за четящи ученици раздаде екипът на СУ „Емилиян Станев“ – Велико Търново. Те бяха връчени на събралите най-много харесвания и гледания клипове на четящи заедно ученици от II „Е“ клас с ръководители Стефка Василева и Десислава Витова. Индивидуалните награди спечелиха Михаил Тодоров от Х „А“ клас, който изпълни ,,Опълченците на Шипка“ от Иван Вазов, и Василена Енчева от VIII „А“ клас, която прочете ,,Две хубави очи“ от П. К. Яворов.

Споделената инициатива във Фейсбук бе по повод Националната седмица на четенето – 9-13 декември в школото. Към учащите бе отправено предизвикателството да направят кратко клипче, като четат част от книга – индивидуално или групово, и качат видеото във фейсбук с хаштаг #ниечетем. Иновативната идея на учителката по български език и литература Незабравка Апостолова се оказа доста забавна и мотивираща за участниците. В нея се включиха както десетки ученици, така и възпитатели.

С кампанията #ниечетем учениците показаха, че четенето е широта, светлина и вдъхновение, и опровергава клишето, че социалните мрежи раждат само безсмислени и банални публикации.