Любопитно

Да помогнат на възрастните във Ветринци предлагат по-млади от селото

Млади хора, живеещи във Ветринци, предлагат помощ на по-възрастните от селото. Те обявиха това в социалните мрежи и дадоха координатите си. Разпространиха предложението си и чрез информационни материали. Поставиха ги на места, където могат да бъдат видени от нуждаещите се.

Предвид епидемичните мерки по-възрастните се изолираха. Роднините им по-трудно могат да ги посещават. Затова решихме по-младите, новодомците, ако мога така да се изразя, да им предложим помощ при пазаруване и осигуряване на лекарства”, разказа Надежда Маркова. Освен нея възрастни хора от Ветринци могат да потърсят и Мирослав Мирославов, Десислава Колева, Нели Дочева, Калоян Ганев. Да помогнат в нужда на по-възрастните от селото са предложили и някои от живеещите тук чужденци.

Много полезен за случващото се във Ветринци е профилът във фейсбук on air – Vetrinci. „Търсим начини да се адаптираме в тоя период и младите семейства.  Част от нас помагат в обучението на децата си. Дистанционна работа започнаха преподаватели от селото. Надяваме се скоро да се върнем и към нормалните си ангажименти”, сподели още Надежда Маркова.