Политика

„Демократична България” ще издигне кандидат за кмет на Велико Търново и самостоятелна листа

Свой кандидат за кмет и самостоятелна листа ще издигне за местния вот търновската организация на „Да, България”. Това съобщи новият председател на политическата структура адвокат Калоян Янков. Очаква се имената на кандидатите да бъдат обявени до дни. От ръководството обещават интересна и различна кампания – срещи с хората лице в лице и от врата на врата. Икономиката, екологията повишаване доходите на жителите, туризмът, културно-историческото наследство на старата българска столица ще бъдат поставени във фокуса на управленската ни програма, каза Янков.

„Да, България”, Демократи за силна България и Зеленото движение ще се явяват на изборите като коалиционни партньори в обединението „Демократична България”. Очаква се ДСБ също да има свой кандидат за кмет на Велико Търново и самостоятелна листа. Кой ще бъде общият фаворит, който ще се състезава за градоначалник  – ще  реши председателският съвет на „Демократична България”, поясни Калоян Янков.

„ По време на кампанията ще покажем, че сме единствената алтернатива на досегашното управление. Ще излезем с конкретни цифри, които касаят равнището на доходите, инвестициите, развитието на важни отрасли като туризма. Ще предложим програма, която считаме, че ще даде тласък  в развитието на града и решаването на проблемите”, отбеляза Янков и заяви че първата им цел е да отидат на балотаж.

Даниел Неделчев, който ще ръководи предизборния процес, обясни, че програмата ще бъде реална и адекватна, защото се разработва от жители на Търново – непартийни лица, местни лидери на мнение и експерти.