Денят

Дарителска акция „Да помогнем на Ники“

Никола Христов е на четири годинки от с. Камен, община Стражица. По време на раждането лекарите в Горна Оряховица губят тоновете на бебето, което налага секцио. Три дни по-късно майката на Никола е изписана с напълно здраво дете по документи. В деня, в който младото семейство се готви да прави погача за бебенцето то прави първия си гърч. От този ден светът се преобръща и започва непосилната битка за живота на Никола.

Родителите обикалят най-различни лекари и специалисти, за да стигнат до най-страшното. Осем месеца по-късно Никола се оказва белязан с диагнозата ДЦП и епилепсия. От тогава всеки ден е на рехабилитации, но състоянието на малкото момченце не се променя.

В момента Никола не успява да държи главичката си изправена, не може да прави крачки, напълно неконтактен е. Единственото, което прави е да движи ръчичките и краченцата си. Родителите живеят на ръба на оцеляването. Майката няма как да работи, заради непрестанната грижа за момченцето си. Таткото трудно се справя с издръжката. Опитва да намери работа в чужбина, за да успява да изпраща средства за семейството си.

На 15 септември Ники премина успешно и втората процедура с вливане на стволови клетки.

„Нашето борбено момче успя да премине и през това изпитание.Остава му само още една процедура,която е следващият месец(Октомври). Лекарите тук в Нови Сад (Сърбия) дават надежда за подобряване на състоянието на нашата рожба. Молим който може нека помогне да сбъднем мечтата на едно дете,което иска да има нормален живот като другите деца. Без Вашата помощ няма да успеем. Необходимата сума е 15000 евро”, призовават от групата, организирана специално в помощ на детето във Фейсбук – „Да помогнем на Ники”.

Може да помогнете на Ники по следния начин:
Дарителска сметка:
IBAN: BG14FINV91501317198085
BIC: FINVBGSF
Първа инвестиционна банка
Титуляр: Никола Атанасов Христов