Здравеопазване

Дарение от близо 4 000 лева направи на Втора хирургия д-р Светлозар Стойнов

Екипът на Втора хирургия към МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново получи дарение в размер на 3809, 91 лв от началника на Отделението по акушерство и гинекология и бивш общински съветник от листата на КП „Алтернатива на гражданите „, мандат 2019-2023, доц. д-р Светлозар Стойков.

В края на месец юни водещият специалист обяви, че напуска мястото си във великотърновския Общински съвет и дарява заплатите, които е получил за осем месеца в местния парламент на специалистите по здравни грижи и началника на Второ хирургично отделение д-р Николен Стойнов.

Средствата вече са разпределени според волята на доц. д-р Стойков.

Жестът му трогна изключително много целия екип на отделението. От своя страна специалистите поставиха плакет за благодарност на една от стените, като по този начин изразяват своето огромно признание за подкрепата и получената висока оценка за усилията и професионализма.

Дарението на доц. д-р Светлозар Стойков ще бъде отразено и върху стената на дарителите, която преди няколко месеца беше открита в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и на която вече са поместени десетки имена на хора, организации и фирми, които до момента са помогнали за развитието на най – голямото лечебно заведение в област Велико Търново.