Спорт

Дани Арсов с първи подиум в по-горен клас картинг

Младият търновски състезател дебютира като пилот на ГО грил в първото състезание от новия шампионат на Националните картинг серии на писта „Пауталия“ в Кюстендил.

На финалите в новия за него клас MINI Дани взе две 3-ти места, а с това и третото място за кръга и шампионата в неговото начало. Освен купата за третото място, на почетната стълбичка Дани получи и поздрав за 10-ия си рожден ден, който отпразнува заедно с всички деца на пистата веднага след награждаването.

”Като цяло – чисто емоционално, сме разочаровани – не вярвам който и да е състезател (освен националите ни по футбол) да започва състезание с цел да се бори за второ, трето, четвърто място … Погледнато чисто обективно обаче, 3-то място си е реално постижение и поредната „магия“ сътворена от Дани”, споделя бащата на младия състезател.

Предсезонна подготовка за шампионата е включила 2 уикенда и общо около 500 обиколки с напълно нова, по-мощна, по-тежка и с много повече настройки машина. В самото състезание, за разлика от други участници Дани се явява отново без механик и треньор, само с подкрепата на своя баща – компютърен специалист и консултант, абсолютен лаик в поддръжката и настройването на състезателен болид. Този тандем се изправя срещу един от най-добрите в Европа професионални механици от Англия и Италия. Младият търновец тренира с изхвърлените като негодни от другите състезатели гуми.  Тренира по-малко от другите състезатели, защото в петък просто не се провеждат тренировки. За участието си в състезанието екипировката са подсигурили спонсори от ГО грил, благодарение на което Арсов успява, макар и с напълно сгрешени настройки на машината в квалификацията да даде 3-то време, само с 0.028 секунди по-слабо от това на втория и 0.2 сек. след първия.

”Бихме искали още веднъж да благодарим на чудесния екип на ГО грил за осигурената възможност и шанс да бъдем в шампионата, както и на директора на ОУ „Бачо Киро“ (където Дани е ученик в 3-ти клас) – г-н Владимир Николов, който също се оказа човек с голям процент бензин в кръвта и след като сам ни потърси пое ангажимент да помогне с всичко по силите си за доброто представяне на Дани”, споделят още родителите.