Община

Даниел Панов: „Твърденията за безстопанствено отношение към фонтаните в „Марно поле“ не кореспондират с действителността

„Твърденията за безстопанствено отношение към фонтаните в парк „Марно поле” не кореспондират с действителността, както и твърденията, относно предполагаемата стойност от 100 000лв.  на отстранените при ремонта на каскадата плочки.” Това заяви кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов, на питане на общинския съветник от БСП  Михаил Михалев, във връзка с ремонта и стопанисването на фонтана. Панов добави, че още през 2011-та, мраморните плочки са били на повече от  30 години  и изключително амортизирани, и за да се постави новият материал, старият е разрушен и третиран като строителен отпадък.

„Строително – монтажните ремонтни работи са извършвани в съответствие с  одобрения инвестиционно-технически проект. На обекта са монтирани 3 908 кв.м. облицовка от гранитни плочи с правилна форма. В част от обекта, старият мрамор е ползван като основа, там където, това не е било възможно, е напълно премахнат и изхвърлен”, заяви Панов. Във връзка с твърденията, че Общината е платила 80 000лв. за почистване на водната каскада, Панов поясни, че това са средства за поддръжка на два обекта – фонтана до Художествена галерия „Борис Денев” и каскадата в парк „Марно поле” за срок от 24 месеца.