Община Спорт

Даниел Панов: Време е Търново да има 50-метров олимпийски басейн (видео)

Близо 180 деца от Търново, Горна Оряховица и Севлиево, разпределени в седем клуба, се представиха отлично на превърналия се в традиция Общински плувен празник „Веселото жабче“, който се проведе на реновирания басейн на бившия Радиотехникум.
Най-добрите млади надежди в плувния спорт получиха своите медали и подаръци за успеха си лично от кмета Даниел Панов. Към присъстващите родители той се обърна с думите:

„Днес обръщаме внимание на един важен спорт за нашите деца. Радвам се, че клуб Боляри направиха този голям конкурс, но най-радостното е , че вие уважаеми родители, възпитавате вашите деца в дух на спорт и здраве. Винаги съм подкрепял всяко едно спортно начинание, защото смятам, че постиженията, които ще имат в бъдеще нашите млади спортисти ще бъдат гордост и за всички нас. Този басейн, който нашите наематели така добре стопанисват, вече е малък. Вече е време за нов, 50-метров басейн, който да бъде изграден в двора на бившето Сержантско училище.

Да, това ще бъде заложено в следващия програмен период, след бюджетирането на програмата за европейските фондове, защото средствата необходими по идейния проект, направен от нашите архитекти са над 5 млн. лв. Сигурен съм, че ще спечелим проекта, за да има къде нашите деца да развиват плувния спорт.“

Видео от събитието – вижте тук.