Денят

Групите „КОВУ“ и „Хаштаг“ с концерт на Самоводската чаршия

Тридневен фестивал „Златна благодатна есен на Самоводската чаршия“ се провежда от 24 до 26 октомври във Велико Търново. Улицата на занаятите е обагрена в пъстра палитра от цветове, аромати, музика и настроение и отново радва жителите и гостите на старопрестолния град с неподправения си уют. В дните на събитието има изложение-базар на занаятчии, творци на ръчно изработени сувенири и продукти, както и селскостопански производители. А майсторите занаятчии от архитектурно-етнографския комплекс правят демонстрации на старинните техники, запазени през вековете, в своите ателиета и дюкяни. Предлагат мед, сушени плодове и билки за чай, подправки, ядки, печени кестени, традиционни български сезонни сладкиши, сокове, вина, и др.

Занаятчийският празник е съпроводен и с атрактивна концертна програма, а сцена е площадът до Самоводската чаршия. Днес на сцената ще се изявят група за градски песни „Ретроритъм“ от Дебелец в 11 часа и танцувален клуб „Плетеница“от 12 часа . Концертът на групите „КОВУ“ и „Хаштаг“ започва в 18 часа.

„Златна благодатна есен на Самоводската чаршия“ е организирана по повод 835-годишнината от въстанието на братята боляри Петър и Асен и възстановяването на българското царство. Есенният фестивал е част от програмата, с която Велико Търново ще отбележи значимото историческо събитие.