Култура

Група Dreamers – Виена ще гостува във Велико Търново и ще представи първия си албум „Little Song“

Група Dreamers – Виена ще гостува във Велико Търново на 27 юни. В бар „Hipster“ на Самоводската чаршия от 20.00 часа те ще представят първия си албум – „Little Song“.

Групата е създадена през ноември 2021 от утвърдения оперен певец Апостол Миленков и дългогодишния джаз-пианист, композитор и аранжор Любен Павлов. Към тях се присъединяват виртуозните Томас Шьон (сакс и кларинет) и Гералд Грюн (тромпет). Групата започва с изключително успешни концерти, а през 2023 Злато-Лина (Златолина Семова) наследява Любен Павлов на пианото. Освен опитен джаз-пианист тя е не по-малко талантлив композитор и аранжор. Естествено идва идеята за първи албум на формацията, в който освен прекрасни аранжименти на Елвис, Синатра, Том Джоус и т.н. основно място намират нови, собствени композиции и др., основно място намират нови, собствени композиции. Така се раждат песните на Злато-Лина по текстове на Люси Сланева „Ти повика ли ме” и „Una canasta de albaricoques” и „Поема за БДЖ” (Апостол Миленков), а Любен Павлов пише музиката на „Когато те измислих”(Дамян Дамянов) и „Песничка”, „Криле”, „Отново” и „Нощ” по текстове на Апостол Миленков.

Албумът е наречен „ПЕСНИЧКА” (Little Song), първата от новите песни и първото му представяне бе на 19 май 2024г., на престижния джаз брънч в хотел Вимбергер, Виена.

Освен огромното стилово разнообразие – творят в стиловете соул, ритъм енд блус, суинг и джаз,  Dreamers – Виена предлагат и фантастични музикални интерпретации в лицето на Злато-Лина, която витруозно се възползва от целия музикален потенциал на своя инструмент, Томас Шьон и Гералд Грюн, които допълват звученето с феноменалните си възможности и блестят в солата си, а басовият тембър и вокалното майсторство на Апостол Миленков запълват палитрата на музикалната картина.

В програмата освен песните от албума на Дриймърс, публиката ще има удоволствието да чуе и хитове на Том Джоунс, Синатра, Елвис, Челентано, Луис Армстронг и др.

Входът е свободен.