Образование

Група „Невен” от ДГ „Здравец” стана колективен член на комитета „Васил Левски”

Приеха група „Невен” на ДГ „Здравец” във Велико Търново за колективен член на Общинския комитет „Васил Левски”. Това обяви  председателят му Румен Петров на специалното тържеството за живота и делото на Апостола. Пред знамето на комитета всяко от малките „невенчета” получи и своето  лично свидетелство. Преди това те впечатлиха родители и гости с разкази, песни и стихове за великия революционер.

След този прекрасен спектакъл, чрез който ни напомнихте за Левски, вие ставате членове на най-голямата българска организация – Общонароден комитет „Васил Левски”. В нея ще продължите да изучавате делото му, ще разберете защо всички българи толкова го обичат и ще следвате примера на този светъл човек”, каза на тържеството в ДГ „Здравец” Румен Петров. Заедно с малчуганите от група „Невен” удостоверения за членство в общинския комитет получиха и техните преподаватели Вачева, Мирчева, както и директорът Илияна Стойчева.

Подготвяхме се около два месеца. Постарахме се да представим  на децата фактите от живота и дейността на Левски по достъпен начин, тъй като някои са по-трудни за асимилиране от тях. Провокирахме любопитството им. Най-много ги впечатли, че е успявал преобразявайки се да се изплъзва на заптиетата и че е посветил живота си за свободата на България”, разказа преподавателят Анелия Вачева. Тя сподели, че поканата за членство на група „Невен” е дошла от председателя на Общинския комитет „Васил Левски”. „ Това беше логичен етап от патриотичното възпитание, за което работим вече четири години. Прегърнахме идеята и я приехме като награда за труда на децата и преподавателите. Срещнахме абсолютна подкрепа и от родителите. Наесен децата ще са първокласници. Те си остават членове на комитета. Надявам се патриотичната работа да продължи както в училище, така и в семействата им”, каза още госпожа Вачева.

„Невенчетата” ще участват в общоградското поклонение по повод обесването на Апостола на 18 февруари от 17.30 часа пред неговия паметник в центъра на Велико Търново. Утре децата ще посетят затвора-музей, където Апостола прекарва последните си дни преди бесилото.