Денят Култура

Графа с впечатляващо лятно турне в компанията на „Джуниър Бенд“

Поп звездата ще обиколи 10 града, заедно с децата от великотърновския духов оркестър „Джуниър бенд“, с които  изпълнителя се запознава на миналогодишното турне в старата столица  и записват заедно специална версия на песента “ Ти грееш“. Видеото към нея е заснето във Велико Търново.  “ Те са изключително талантливи. Много им благодаря за всичко и че тази година са отново с нас , както и на техния ръководител  Йордан Цветанов. Той  е пример какъв трябва да бъде българския съвременен будител“-  поясни Графа за Общинско радио Велико Търново по повод предстоящия си  концерт на 27 юни  в Летен театър- Велико Търново.

През изминалата година Графа добави нов, свеж репертоар към програмата си. Певецът, който не спира да изненадва от сцената, вписа в сетлиста си колаборацията с Fabrizio Parisi & The Editor – „Prison”. Тракът влезе в ротация в MTV Clubs и в плейлистите на радиостанции в целия свят. Само преди два месеца Влади Ампов представи песента „Химера“, която и към днешна дата е в топ 10 на най-излъчваните песни в българския ефир.

Съвсем наскоро излезе и най-новият музикален проект на певеца, озаглавен “ Prime time“. В него Графа, Wosh MC и Feel се впускат в тандемна творческа работа. Идеен съмишленик на проекта е режисьора Валери Милев . “ Отдавна исках да направя проект с Wosh MC и Feel, но ето  че дойде момента в който това да се случи . „Prime time“  е различното парче и звучи доста по-авангардно на фона на цялата българска музика, която се появява“ сподели още Влади Ампов – Графа

За силното начало на всеки от концертите от Grafa Summer Tour основен принос ще имат децата-музиканти от „Джуниър бенд“. Тазгодишните финалисти в един от най-популярните телевизионни риалити формати печелят симпатиите на Графа, след като подгряват част от събитията в миналогодишното му турне. Тогава Графа открито заявява, че е един от най-големите фенове на детския духов оркестър. За да подкрепи твърденията си с факти, Графа пътува до Велико Търново и заедно с „Джуниър бенд“ записват нова версия на летния му хит „Ти грееш“. Симпатичните музиканти са ученици от СУ „Емилиян Станев“ в старопрестолния град и са на възраст от 9 до 18 години. Харизматичното им присъствие на сцената завладява публиката и заразява с настроение именно заради възрастовата разлика на оркестрантите.

Датите от Grafa Summer Tour са: 22 юни – Бургас (Летен театър); ); 27 юни  – Велико Търново(Летен театър) ; 28 юни – Варна (Летен театър); 15 юли – Сливен (крепост „Туида“); 18 юли – Стара Загора (Античен форум „Августа Траяна“); 19 юли – Плевен (Летен театър); 20 юли – Русе (Летен театър); 22 юли – София (Sofia Summer Fest); 11 август – Созопол (Амфитеатър) и 8 септември – Пловдив (Античен театър). Очаква се да бъдат анонсирани нови дати през септември, както и концерти в зали на есен.

С лятото идва и  очакването за много красиви и споделени моменти, усещането за свобода и усмивки без повод под слънчевото небе. Концертите на Графа на открито със сигурност ще са важна част от лятната програма на всеки меломан. Билетите са вече в продажба в мрежата на Eventim, а интересът към концертите е голям.