Политика

Гражданско сдружение „Достойнството на един народ“ прави структури във Великотърновска област

Гражданско сдружение „Достойнството на един народ“ /ДЕН/  ще има свои структури и във Великотърновска област. Организацията е със съдебна регистрация от миналата година. В 46-ия парламент от формацията, която се яви на парламентарния вот с листата на „Демократична България“, имаше един народен представител – бившия кмет на Плевен Найден Зеленогорски, а в момента има над 20 общински съветници в страната.

Създаване на експертни съвети по места с потенциал за генериране на конкретни секторни политики е основна задача на сдружението, каза търновският юрист Мирослав Евтимов. Той е член на ПП „Демократи за силна България“, а от скоро и на гражданския проект и ще работи по изграждането на структурите в региона.

„Радвам се, че в разговорите, които проведох с университетски  преподаватели, архитекти, икономисти, лекари – всички изразяват огромно желание да се присъединят като експертен потенциал, който може да генерира съответните политики на местно ниво, а защо не и на национално. За Велико Търново сме си поставили за цел  да намерим контакта между търновската общественост и хора, които малко или много са успели да докажат своите професионални качества в направленията, за да ги ангажираме в обществената сфера. Нямаме ограничения относно възраст, професия, дори имаме идея да потърсим бивши общински съветници, които са запознати със ситуацията в нашата община. Искаме да акцентираме върху местния бизнес. Той се нуждае  от реална помощ и политики. Затова  едни от първите срещи, които ще направим, ще бъдат с отделните сектори на бизнеса“, каза Евтимов.. По негови думи специално внимание ще бъде отделено на младите хора. „Най-вече на възможността за тяхното образование и кариерно развитие в страната –да останат  по родните си места, където при   правилна политика тези хора могат да имат много добро кариерно развитие. Към младежите ще имаме индивидуален подход, който включва и инициативи за завръщането им от чужбина“, поясни юристът.

Той обясни, че е имало идея ДЕН да прерасне в политическа партия като част от коалиция „Демократична България – Обединение“, но поради пандемичната обстановка учредителното събрание не се е състояло.

Мирослав Евтимов е юрист, политолог с експертиза в областта на международните отношения и външната политика, регионалното развитие и околната среда.  В 47-ото Народно събрание участва като консултант в работата на Комисията по околна среда и води.

 

Снимка – Фейсбук