Политика

Граждани пред проф. Костадин Ангелов: Промяната в страната – нарастващи цени, сбъркани пенсии и здравни неуредици

Проблемите на десетки граждани изслуша народният представител от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов по време на приемната си във Велико Търново. Пред бившия министър на здравеопазването хората споделиха притесненията си от непрекъсващо нарастващите цени, без да има адекватна промяна в доходите. Те поставиха редица въпроси – от лични до институционални, решенията на които се отлагат с повече от половин година.

Мъж със специфични придружаващи заболявания поиска съвет от проф. Ангелов кой вид ваксина срещу коронавирус да си постави. Великотърновецът каза, че обещаната от правителството разяснителна кампания така и не се случва, заради което хората са объркани, а израз на това е липсата на желание за масово ваксиниране.

Възрастна жена от Дебелец сподели, че индексацията на пенсиите не отговаря на очакванията на хората и несправедлива. Тя сподели, че има 43 години трудов стаж като фрезист, но получава еднаква сума с друг човек, работил едва 22 години. Дамата призна, че пенсията, която е получила последния месец дори е по-ниска от тази в предходния, въпреки обещанията на властите, че след индексацията и намалените с 60 лева добавки заради пандемията разлика в пенсиите няма да има.

Бизнесмен от старата столица заяви, че все повече местни предприемачи са пред фалит заради цените на електроенергията и природния газ. Вдигането им води до спад на потреблението, което се усеща масово в по-малките градове в страната. Според него обещаните компенсации не могат да покрият загубите и в следващите месеци много хора ще останат без работа.

За забавени с месеци решения на ТЕЛК сигнализираха в приемната двама великотърновци. След бързата реакция на проф. Костадин Ангелов от лекарската комисия в Старата столица се ангажираха с бързо решаване на пациентските казуси.

Жители на общината дойдоха да изразят недоволството си от хаотичните мерки на правителството както по отношение на здравната, така и по отношение на икономическата криза.

Приемната на проф. Костадин Ангелов поставя началото на поредица от негови срещи с жителите на Велико Търново и региона, които ще се провеждат регулярно.