Денят

Градушка и порои нанесоха щети в община Горна Оряховица, обявяват частично бедствено положение /снимки/

Паднали дървета, отнесен асфалт, наводнени дворове – това са първите подадени сигнали в община Горна Оряховица след страховитата лятна буря, разразила се тази вечер там. Пороят беше придружен със силен вятър и обилна градушка.

Срещу бедствието са мобилизирани всички сили не само на Общината, но и на ВиК, и на Районна служба Пожарна безопасност и защита на населението, увери кметът на общината инж. Добромир Добрев.

Още в първия час след бедствието три екипа на Общинското предприятие „Пътна инфраструктура и озеленяване“ започват да отстраняват щетите от бедствието в различни части на града. Приоритет е освобождаването на улиците от паднали дървета. Най-много са на Гарата и Картинец. Общинското предприятие вече е освободило ул. „Антон Страшимиров“, „Теменуга“ и „Съединение“. Падналите дървета в парковете, които не пречат на движението, ще се премахнат утре.

От разкопаната за подмяна на водопровода „Братя Бендереви“ са се свлекли камъни към ул. „Пирот“. Там съвместно работят хора на ВиК и Общината. По ул. „Васил Левски“ са отнесени парчета асфалт, като екипите се стремят да обезопасят пътя.

Два екипа на Пожарната отводняват по сигнали. По всяка вероятност ще бъде обявено частично бедствено положение в Община Горна Оряховица, съобщи още инж. Добрев.