Денят

Градски ученически парламент с нов председател

Йоана Якова  е новият председател на Градския ученически парламент във Велико Търново, след като на досегашния – Савина Иванова й предстоят сериозни кандидатстудентски изпити. „Много съм горда с това, което постигнахме. Една моя мечта се реализира със създаването на Благотворителния бал, който вече 3 години се провежда в нашия град. Срещите с известни личности-мотиватори също е един голям успех за нас. Ще помагам с каквото мога на Ученическия парламент, защото той за мен е кауза. Успех на Йоана, вярвам, че тя ще доразвие още повече дейността на ГУП“, пожела на своята наследница Савина Иванова.

17-годишната Йоана Якова учи в ПМГ „Васил Друмев“, профил Информатика. След завършването си планира да продължи със Софтуерно инженерство и управление на проекти.  Сред любимите й предмети в училище са езиците – английски и немски, като мечтата й е да започне да учи испански. Голяма страст на младото момиче са фотографията, спорта и танците. Ходи на хип-хоп танци и посещава редовно фитнеса за здраве и за да поддържа форма. Тя обожава да чете книги за самоусъвършенстване и приключенски истории, да пътува и да среща нови приятели, от където твърди, че идва и цялата позитивната й позитивна енергия.

Йоана се присъединила към ГУП с огромна амбиция и започнала активно да се включва в акции от самото начало. Най-щастлива я прави екипната среда и това колко нови приятели е намерила сред членовете на организацията. Харесва й също да прави дизайни на плакати за събития, но пред себе си поставя и по-високи цели. Една от тях е да създаде уебсайт, който да улесни работата на ГУП, да свързва целия им екип и да направи събитията им по-достъпни за обществото.

„Да си председател на Градски ученически парламент е голяма възможност за мен, но изисква и големи отговорности. Участието ми в тази организация много ми помогна да направя избора си за специалност за напред, защото разбрах колко много ми харесва да организирам и координирам проекти и събития, което е основна задача в Проджект мениджмънта“ – сподели Йоана.