Любопитно Образование

Градският ученически парламент организира обучение с грижа за природата

Градският ученически парламент във Велико Търново организира обучение ,,Предай грижата за природата“, което ще се проведе от 13 до 15 май. В 3 уникални дни в старата столица участниците ще имат възможност да научат много за климатичните промени, как да ги намалим, тяхното въздействие върху биологичното разнообразие и социалната справедливост.

Дейността е част от инициатива, подкрепена от Българска фондация Бироазнообразие чрез фонд за младежки проекти по проект „Game on! Do not let climate change end the game“, финансиран от Европейската комисия.

Чрез обучението участниците в обучението ще повишат запознатостта си за основите на екологията; важността от опазването на нашата природа чиста, чрез малки промени в ежедневните ни навици; съхраняването на природните ресурси и ползите за планетата; въздействието на климатичните промени върху биоразнообразието; как да организираме успешна акция в родния си град.

Обучението е подходящо и за младежи, занимаващи се активно с екология и биоразнообразие, и за такива, които тепърва искат да навлязат в тази материя и да променят навиците си. Ще имате възможност да обмените идеи и опит с още 20 младежи от цялата страна.

Опита си ще споделят Българска фондация Биоразнообразие, отдел „Околна среда“ към Община Велико Търново, TarnovoRuns – Движение и Здраве за Всеки и младежите от Градски Ученически Парламент – Велико Търново

Формуляр за кандидатстване : https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdn5-_5O…/viewform…