Икономика Община

Голяма търговска компания отбеляза икономическия растеж на Велико Търново

Голямата търговска компания „Метро Кеш & Кери“ отбеляза икономическия растеж и потенциала на Велико Търново. Фирмата отпразнува 10-годишния рожден на търговския си обект в Старата столица. Гост на тържеството на кметът Даниел Панов, който връчи на управителя на магазина Георги Димитров Старопрестолна грамота. Тя е издадена на компанията заради приноса й за просперитета на града, икономическото развитие и доброто партньорство с местната власт.

„Благодаря на „Метро Кеш & Кери“, че още преди десетилетие видя потенциала на Старата столица, който към днешна дата е още по-голям и изразен. Инвестиционният интерес към Велико Търново е силен, български и чуждестранни фирми влагат сериозни средства в производствата и търговските си дейности. Уверявам ви, че местната власт ще продължава да създава благоприятна градска среда, да подобрява инфраструктурата и условията за бизнес. Ръстът на инвестициите води до по-благоприятен жизнен стандарт и до увеличаване на потреблението“, коментира Даниел Панов. Той благодари на „Метро Кеш & Кери“ за доброто сътрудничество с общината и за подкрепата на редица обществени, културни и спортни събития.

Управителят на „Метро България“ Георги Илиев подчерта, че Велико Търново е бил първият град с население под 100 000 жители, в който е отворен магазин на веригата. Той посочи, че днес тази инвестиция се е оказала успешна заради съвременно развитие на Старата столица, икономическия растеж, ръста на туристите и привличането на млади хора.

Празникът продължи с модно ревю, кулинарни демонстрации, представяне на обновените сектори в търговския обект, награди и изненади за посетителите. Сред гостите бяха също заместник-кметът и секретарят на Община Велико Търново – Снежана Данева Иванова и Мина Илиева, също и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.