Община

Големият шампион Йордан Йовчев гостува във Велико Търново

Кметът на Велико Търново Даниел Панов се срещна с големия спортист, многократен национален и световен шампион, олимпийски медалист Йордан Йовчев. Прочутият  гимнастик гостува в старата столица, посети стадион „Ивайло“ и в залата за спортна гимнастика проведе открит урок и тренировка с децата от Спортен клуб „Етър – Стил“.

Шампионът оцени високо инвестициите в спортната инфраструктура във Велико Търново, реализирани през последните няколко години по инициатива на Даниел Панов, екипа му в общинската администрация и в ОП „Спортни имоти и прояви“. Панов и Йовчев разговаряха за възможността Българската федерация по гимнастика да подпомогне осигуряването на нови уреди в залата по спортна гимнастика. Тя бе обновена заедно по време на мащабните ремонтни дейности на „Ивайло“.

Йордан Йовчев посети и едно от новите великотърновски заведения, където се срещна с десетки жители на старата столица и със спортни деятели. Той говори за своя житейски път, за спортните си постижения. Особено впечатлени бяха младите хора, които получиха ценни съвети от шампиона.