Съд

Година затвор за търновец, шофирал пиян и без книжка нерегистрирана кола

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново и постигнато в съдебната фаза споразумение, осъдиха мъж на една години лишаване от свобода и глоба 1000 лв. за шофиране на нерегистриран автомобил, след употреба на алкохол и без свидетелство за управление.

С. В. е признат за виновен  за това, че на 07.07.2019 г. в гр. Велико Търново, управлявал лек автомобил „Опел Астра”, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0.5 на хиляда – 2.12 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Алкотест 7510”, след като е бил осъден за управление на моторно превозно средство с концентрация на алкохол в кръвта.

На 07.07.2019 г. в гр. Велико Търново, управлявал лек автомобил, без съответно свидетелство за управление на моторно превозно средство, в едногодишен срок от наказването му по административен ред за такова деяние.

На 07.07.2019 г. в гр. Велико Търново, управлявал лек автомобил  с поставени табели, което не е регистрирано по надлежния ред – съгласно Закона за движение по пътищата.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.