Полиция

Главният секретар на МВР присъства на закриването на лятната Детска полицейска академия в община Велико Търново

Приключи лятното издание на Детската полицейска академия в община Велико Търново. Гост на тържеството, което се проведе на площадките по пътна и пожарна безопасност в с. Балван, бе главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев. „Работата ви тук е особено важна и полезна за младите хора. Площадките за пътна и пожарна безопасност, за оцеляване сред природата, за приложно колоездене и първият Център за превенция и спорт са резултат от изграденото отлично сътрудничество“, подчерта той и благодари за ангажираността на ОДМВР и РДПБЗН във Велико Търново, Общината, Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, кметове, кметски наместници и уредници на Центровете за работа с деца.
През лятната ваканция в беседите с полицаи и пожарникари са били ангажирани над 700 деца от Центровете за работа с деца в малките населени места в община Велико Търново.
Сред гостите на тържеството бяха кметът на Велико Търново инж. Даниел Панов, областният управител Ивайло Здравков, директорът на ОДМВР – Велико Търново старши комисар Димитър Машов, директорът на РДПБЗН в областния град комисар Красимир Кръстев, служители на полицията и пожарната, кметове и кметски наместници.