Денят Полиция

Главният секретар на МВР: „Основната версия на полицията за убийството на Пейо Пеев е спорът за родителските права“

Основната версия, по която работи полицията за убийството на Пейо Пеев е спорът за родителските права и претенциите за бащинство, посочи във Велико Търново главен комисар Живко Коцев, главен секретар на МВР. Той бе във Велико Търново за отчет – анализа за дейността на Областната дирекция през 2023 г. „Извършва се всеобхватна проверка. Ще изясним всякакви съпътстващи въпроси, процеси и взаимоотношения, начин на отглеждане на децата, налични жалби, постъпили в полицейските структури, всеобхватна проверка на всички твърдения”, допълни той.

По отношение на поредното недоволство в Цалапица при случая с убийството на Митко /б.а. – Димитър Малинов/ и отстранения инспектор Дамян Капов, главен комисар Коцев поясни, че тече все още дисциплинарна проверка срещу него. Очаква се тя скоро да приключи и да се оповестят събраните данни.

По друга актуална тема – мигрантския натиск на южната ни граница заяви, че се полагат всички усилия от всички отговорни институции. За изминалото денонощие са регистрирани едва 28 опита за нелегално преминаване. „Имаме перфектни взаимоотношения с турските ни колеги. Следим процесите. Имаме план за модернизиране – изграждане на нови интегрирани системи за наблюдения на държавната граница и работим по него”, допълни главният секретар на МВР.

По отношение на Начо Пантелеев от Лясковец, който уби в катастрофа футболния специалист Ферарио Спасов на главен път Варна – София, край великотърновското село Шереметя, главен комисар Димитър Машов, директор на ОД на МВР – Велико Търново коментира, че той се наблюдава постоянно от полицейски служители, които са на територията на Горна Оряховица. Изпълнява си и мярката „подписка“. В момента на трагедията, Начо Пантелеев не е бил употребил алкохол или наркотици.