Култура Община

Главната актриса в „Безбог” представя лентата по време на София филм фест във Велико Търново

 

Главната актриса във филма „Безбог” Ирена Иванова ще представи лентата във Велико Търново по време на поредното издание на София филм фест в болярския град. Това съобщи за Общинското радио Светлана Дамянова от екипа на фестивала. Срещата с младата актриса ще бъде в неделя, 23 април, а прожекцията на филма е предвидена за 18 часа. „Безбог” спечели голямата награда на София филм фест – „София – град на киното”. Лентата на Ралица Петрова през изминалата година бе удостоена със „Златен леопард” от фестивала в Локарно, тя  спечели редица други фестивални филмови отличия. Сред тях е наградата „Сърцето на Сараево” за главна женска роля. „Безбог” обра наградите за най-добър режисьор и най-добри главна мъжка и женска роля, както и голямата награда на фестивала „Златна роза” във Варна.

Осем са филмите, които са селектирани от екипа на София филм фест тази година във Велико Търново. Форумът отново е на път и за шеста поредна година избира за една от своите спирки старопрестолният град. „Публиката във вашия град започва да има по-сериозно отношение към филмите, които предлагаме в програмата. В началото гостувахме за по-голям период от време, сега сме тук за три дни, но това дава възможност на публиката да бъде по-настойчива в избора на заглавия и да пълни салона на голямата зала на Общината. Фестивалът е очакван във вашия град, това е ласкателно и задължаващо за нас”, допълни Светлана Дамянова.

След Велико Търново, София филм фест отпътува към Асеновград, където ще бъде през май. През следващия месец ще го очакват киноманите в Габрово и Горна Оряховица.

София филм фест във Велико Търново ще бъде открит на 21 април, петък, от 18 часа. Форумът се организира от „Арт Фест/София Филм Фест” и Община Велико Търново, с подкрепата на Националния филмов център.