Образование

Гимназията по туризъм с награда от национален конкурс

За поредна година учебната компания Boyar dreams на ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ е сред наградените в националния ученически конкурс, организиран от Центъра за развитие на човешките ресурси, Европейския потребителски център и Информационния център Европа Директно – София.

Темата на тазгодишното издание е „Моят зелен град“  и е посветен на европейската инициатива – Европейска година на „по-зелените“ градове 2020.

Конкурсът акцентира върху теми като опазване на зелените пространства в градовете, устойчиво потребление за по-чиста околна среда, интегрирането на природата в градовете и озеленяването на нашите квартали.

Целта на конкурса е в отговор на съвременните предизвикателства в Европейския съюз да се даде възможност на младите хора да изразят своята позиция по теми, свързани с опазването на околната среда, грижата към природата, изменението на климата и градското планиране.

Съгласно регламента разработката трябваше да бъде съвместна екипна работа (екипът трябва да е в състав от 4 до 10 ученици на възраст между 14 и 19 години), а формата – текст, рисунка (колаж от рисунки), презентация или видео на тема „Моят зелен град“.

Учениците от Boyar dreams представиха текст, описващ тяхната дейност през последната учебна година, свързана с опазването на природата в града и мечтите им за следващата. Ръководител на учебната компания е инж. Славка Проданова.

Интересен факт е, че ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ е  единственото наградено училище от областта и региона.