Образование

Гимназията по моден дизайн отбелязва професионалния си празник с изложба

Професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново отбелязва своя празник – Световния ден на дизайна – 27 април с изложба. Експозицията с модели маникюр, прическа, облекло на книга, аксесоари и прекрасни скици на модните дизайнери е подредена в Детски отдел на Р.Б.”П.Р.Славейков” на ул. „Симеон Велики“ 7. Ще бъде открита утре, 27 април.

Професионалната гимназия по моден дизайн е със 74 годишна история. През годините и в момента подготвя специалисти в областта на текстилната и модна индустрия, в сферата на фризьорските и козметични услуги. Висококвалифицираните преподаватели и богатата материална база са предпоставка за развитие на професионалните умения на учениците и достигане на максималния им потенциал. Персонално се работи с всеки ученик за стимулиране на неговата креативност.

Александра Башинова от 12 клас спечели специалната награда на Националния конкурс за млади таланти в модата, проведен тази година в Ямбол. Спечелилият модел е изложен в библиотеката. Дванайсетокласникът Денис Миланов спечели 3 място на Национално състезание „Най – добър млад фризьор и гримьор” в Гоце Делчев. Радослав Стефанов се изявява в спорт таекуондо и зае първо място в София , където от цялата страна се състезаваха над 200 ученика на възраст от 7- 18 години.

За учебната 2023 / 2024 година училището предлага специалност „Моден дизайн – дуална форма на обучение“ и специалност „Организация и технология в козметичните услуги“. Предлага и възможност за факултативно изучаване на специалността „Фризьорство“.