Политика

ГЕРБ-СДС: Правителство след 2 октомври ще има и нашата коалиция ще е с водеща роля в него

„Аз съм убеден, че след 2-ри октомври правителство ще има и водещата роля в него ще е на коалиция ГЕРБ-СДС. Време е противопоставянето между българи и българи да спре, за да преодолеем кризите и безхаберието. За да спрем разрухата, защото корупцията в предишното правителство беше по високите етажи на властта. Това правителство нямаше легитимност, но похарчи милиарди само за 9 дни и не даде никаква отчетност за тях.“ Това каза областният председател на ГЕРБ инж. Даниел Панов при закриването на предизборната кампания на коалицията ГЕРБ-СДС.

Ниските доходи и високата инфлация са сред най-големите страхове на българите в момента, на прага на зимата, подчерта водачът на листата на Коалицията за Великотърновски избирателен район проф. Костадин Ангелов. „Бюджетът вече е гласуван. Сега най-важното е да се хванат юздите на инфлацията и да се овладеят цените на тока, газа и горивата. Но българските пансионери трябва да знаят едно – само 700 000 от тях след 1-ви октомври ще получат някакво повишение на пенсиите си. За останалите или няма да има такова, или голяма част от тях дори ще са с намалени пенсии. И това е в резултат на управлението на „Продължаваме промяната“ и непознаването на системата.“ – подчерта проф. Костадин Ангелов. Той също беше категоричен, че правителство след 2-ри октомври ще има, като това правителство ще е лидирано от коалицията ГЕРБ-СДС.

„Еврозоната, Шенген, премахване на зависимостта от Газпром, компенсации за високите цени на ток и горива – това са основните стълбове за ГЕРБ-СДС и всяка друга партия, която прегърне тези приоритети, ще има място на масата на преговорите.“ – каза проф. Ангелов в отговор на въпрос с кого би управлявала коалицията ГЕРБ-СДС.

„Ние сме убедени в безспорната ни победа и ще бъдем водещи при съставянето на правителство.“ – допълни водачът на листата за кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС във Великотърновски избирателен район проф. Костадин Ангелов.

Коалиция ГЕРБ-СДС участва в парламентарните избори под №24 в изборната бюлетина.

 

Платена публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление