Здравеопазване

Георги Жеков: „В поста се крие нещо изумително“

Сухият и водният пост са едни от най-мощните практики за лечение и самовъзстановяване на човешкото тяло. Факт е, че те нямат аналог по начина си на действие и постигнатите резултати. Единственото, което е нужно на човек е, да се сдобие с необходимата информация и знания, благодарение на които да успее да събере достатъчно сила и мотивация, за да направи първите стъпки.

Вярвам, че чрез „Изцелителната сила на поста“ съумях да направя именно това – да поднеса всичко необходимо за първоначалното навлизане в тези хилядолетни практики, чрез които десетки хиляди хора са излекували множество, смятани за нелечими болести и са възвърнали своето здраве. Така представя най-новата си книга Георги Жеков, познат на публиката като автор на още седем книги на здравословна тематика. Той гостува във Велико Търново, за да представи най-новата си книга. Тя е плод на 3-годишната му опитност. Написана е за близо три месеца.

„В „Изцелителната сила на поста” са събрани пояснения за сухия и водния пост или  гладуването. Водният пост – изкарваме определено време само на вода. Сухият е два вида –  абсолютен и олекотен. При първия нямаш никакъв достъп до вода – не се къпем, не си мием зъбите. Използва се предимно когато хората, имат нужда да се излекуват от кожни заболявания или при проблеми в устната кухина например. Преструктуриране на водната среда в тялото се случва, когато не употребяваме вода. И тъй като е значително количество в нашия организъм, имаме възможност да я заредим, да я кодираме с определени послания”, пояснява Георги Жеков.

Казва, че всяка тема, разработена от него, е подплатена винаги с личния му опит. Така е и с последната книга. Преди четири години направил първия си 5-дневен пост. Не приемал нито вода, нито храна. Бил с тежко възпаление на лимфните възли и треска. За 48 часа нямало и следа от  симптомите. Така разбрал, че в поста се крие нещо изумително.

„Естествена практика, която е уникална за самовъзстановяване и подмладяване. Докато практикувах, събирах и информация от различни източници, за да уплътня книгата като опитност и информация, и да я поднеса по възможно най-разбираемия начин на хората. В 200- те страници представям именно това, както и от научна гледна точка какъв е процесът и какво се случва в тялото ни чрез поста. Лекари са тествали гладуването върху кокошки. Те били на пределна възраст и вече не снасяли. Подложени на пост те възстановили репродуктивните си функции и живели по-дълго. За себе си също наблюдавах уникалността на метода – след гладуването ми се олющи кожата на цялото тяло. Излезе една мека, като бебешка кожа. Бях изумен как работи постът. Освен, че се подмладяваш има и лечебен ефект. Хронични заболявания също съм лекувал”, усмихва се Жеков.

Затова обобщава, че гладуването помага на всяко ниво – на физическо, емоционално и духовно.

снимка – личен архив/Фейсбук

Кремена Крумова – Попова