Политика

Георги Гугучков пое поста на областен управител на Велико Търново

Георги Гугучков официално встъпи в длъжност днес като областен управител на Велико Търново. Това стана след като служебният кабинет освободи  всички досегашни областни управители с мотивите за гарантиране на честни избори и намаляване на купения корпоративен вот.

Трите основни приоритета, които новият областен управител на Велико Търново си постави са изпълнение на ежедневните задачи с досегашния екип в администрацията, контрол и изпълнение на противоепидемичните мерки и подготовка на нормалното протичане на предстоящите избори на 11 юли.

Според Гугучков, особено внимание трябва да се обърне на  осъществяването на машинния вот, тъй като човешка грешка е коствала провала му на предишните избори. „Ние трябва да създадем всички условия, заедно с Районната избирателна комисия, изборите да протекат нормално.  Аз вече проведох среща по тези въпроси и с началника на Областната дирекция на полицията във Велико Търново и каквото трябва ще го направим, за да имаме честни избори.”, категоричен е Гугучков.

По думите му, новата длъжност е сериозно предизвикателство в професионалния му път, особено в трудните времена, в които се намира страната, но с повече дисциплина и с подкрепата на вече изградения екип в администрацията, основните приоритети ще бъдат изпълнени.

Предстои Георги Гугучков да проведе срещи с директора на РЗИ  във връзка с епидемиологичната обстановка, както и с кмета на старата столица Даниел Панов и с ръководителите на местните управленски структури.

Гугучков пое новия си пост от инж. Детелина Борисова – временно изпълняваща длъжността, след като досегашният областен управител проф. Любомира Попова бе избрана за депутат в 45-то Народно събрание.

В първия си работен ден, Гугучков получи икона на Свети Георги, който да му помага в трудните управленски решения.