Денят Спорт

Георги Василев стана спортен директор на „Етър“

Именитият български треньор Георги Василев е новият спортен директор на „Етър“. Той бе представен на футболистите преди днешната тренировка от председателя на УС на клуба Деян Куздов.

„Георги Василев е новият спортен директор на клуба. Краткосрочната цел е отборът да постигне максимума в следващите мачове и да изпълним това, което е по силите ни към момента – минимум участие в баража, а при добро стечение на обстоятелствата да влезем директно. Г-н Василев ще помага с опита си на спортно-техническия щаб, на треньорите и футболистите. Той е един от малкото хора, които в този момент могат да вдъхнат увереност и да вдигне отбора“, коментира Деян Куздов.

„Идвам с най-голямото желание да помогна с присъствието си на спортно-техническото ръководство, на което твърдо стоя зад гърба им, с уважението, с което се отнася към мен ръководството на клуба. Желанието ми е в тази кризисна ситуация, в която се намира „Етър“, да направим максимума, за да не пропуснем годината. Това няма да е много лесно, защото другите отбори вече усетиха това колебание и се амбицираха. „Миньор“ и „Хебър“ ще са много сериозни конкуренти в последните кръгове. А моето присъствие и перспектива са две различни неща. Присъствието – от гледна точка на оставащите три мача, перспективата в бъдеще – аз съм си във Велико Търново и като има полза от мен, ще ме ползват. Най-важното е да се вдигне настроението и сплотеността на играчите. Ще помагам със съвети на Веселин Великов, дано решаваме нещата семпло и бързо“, коментира Георги Василев.