Спорт

Георги Александров: „Етър“ е най-доброто за мен, ще дам всичко от себе си“

Георги Александров е първото ново име в зимната селекция на „Етър“. 20-годишният бранител подписа договор за година и половина с „виолетовите“. Роден е на 20 май 2001 г. Преминал е през всички гарнитури на „Левски“, беше капитан на отбора U9, стигна до мъжкия отбор, за кратко бе и във „Витоша“ (Бистрица).

– Как се стигна до трансфера ти в „Етър“?

– Цанко Цветанов, който ми беше помощник-треньор в „Левски“, направи връзката с президента на „Етър“. Още преди шест месеца имаше интерес от „виолетовите“, но тогава така се стекоха обстоятелствата, че не пристигнах. Точно тогава беше дошъл г-н Стоилов и исках да се докажа, да видя дали ще мога да се утвърдя. Не успях по една или друга причина и реших да направя промяната. Сега вече нямаше какво да ме спре и се радвам, че съм тук.

– Със сигурност ще имаш повече игрово време с виолетовия екип…

– Разбира се, аз затова съм дошъл. Да помогна на отбора и да дам максимума от себе си. Ако мога, да помогна на „Етър“ да влезе в Първа лига, каквато е целта.

– На кой пост се чувстваш най-добре?

– Централен защитник и дефанзивен халф. В клубния ми отбор винаги съм играл централен защитник, а в националните гарнитури съм бил дефанзивен халф.

– Сподели няколко думи за себе си?

– От София съм, там съм роден и живял 20 години. От 6 до 19-годишен съм бил в школата на „Левски“. След това за кратко играх във „Витоша“ (Бистрица) и се върнах отново за година и половина на „Герена“. Мисля, че най-силното ми качество е прочитането и визията върху играта. Спокоен, смирен, съсредоточен върху това, което искам да постигна.

– Играл ли си с някого от футболистите на „Етър“ и смяташ ли, че бързо ще се сработите?

– Единствено с Кольо Станев съм играл в националните формации. Другите ги познавам само от мачовете, в които съм ги гледал, но това, което виждам тук, е че има много добър колектив и опитни футболисти с много добра кариера. Дани Младенов беше в „Левски“ в последния добър период на „сините“ в Европа.

– Какво очакваш за пролетния полусезон за себе си и отбора?

– Първо за тима, защото футболът е отборна игра – очаквам „Етър“ във всеки мач да играе за победа. От себе си очаквам да се представям добре, да помагам на отбора и да постигнем поставената цел, за да можем да върнем „Етър“ в Първа лига. Велико Търново е футболен град и хората заслужават да гледат футбол в т.нар. елит. Условията, които ми предоставиха, са прекрасни, всичко предразполага да мисля единствено за футбол.

– Вероятно за теб „Етър“ е една стъпка по пътя нагоре в кариерата ти?

– Да, именно, това беше и моят избор. Имах доста предложения, но като седнах и разгледах нещата, мисля, че „Етър“ е най-доброто. Първо, защото винаги се бори, а всеки футболист трябва да играе под напрежение, а не да е в отбор, който няма фенове или амбиции. Важно е и че „Етър“ е единственият отбор в града и всички те подкрепят, когато побеждаваш. Заради това избрах в „Етър“.

– „Левски“ ще продължи ли да те следи?

– Не знам, това е тяхна преценка. Казаха, че ще ме следят. Аз затова работя, един ден отново да се върна там, но вече с по-различна роля.