Образование

Генка Шикерова в ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“

Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“  за втора поредна година е единственото училище в града, което е одобрено да участва в инициативата „Журналисти в училище”. Тя се провежда за четвърти път и е част от дейността на Фонд „Валя Крушкина”, при Фондация „Работилница за граждански инициативи” (ФРГИ). Целта й е да  повиши медийната грамотност на учениците от горен курс на обучение, да стимулира сформирането на гражданска позиция сред подрастващите и да провокира интереса им към журналистическата професия.  Организаторите на събитието отчитат двойно по-голям интерес през тази година.

С Генка Шикерова пожелаха да се срещнат учениците на най-голямата професионална гимназия в областта. С тях бяха и деца от двата SOS  младежки дома в града.

„Да сте журналист ли е била мечтата Ви?“, „Тя ли избра Вас или Вие нея?“, „Защо има „жълти“ новини?“ – на тези и други въпроси отговори Генка Шикерова. Тя е носителят на голямата награда „Валя Крушкина – журналистика за хората” за 2016 година.

През миналата година в Гимназията по туризъм гостува Миролюба Бенатова – носителят на Голямата награда в третото издание на медийния конкурс.

За втора поредна година кандидатурата на училището е дело на учебната компания BOYAR DREAMS, под ръководството на учителя инж. Славка Проданова.