Култура

В Театър ВЕСЕЛ – премиера на „Вълкът и седемте козлета“

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ  на 15 февруари от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново ще гостува спектакъл на Държавен куклен театър – Русе. В премиерното представяне на „Вълкът и седемте козлета“ участва най-младото попълнение в театъра от дунавския град – ролите изпълняват Димитър Пишев, Ивета Маринова, Мартин Пашов и Светлина Станчева. Драматизацията е на Мая Димитрова от Театър ММ – София. Постановката е дело на Димитър Димитров, а сценографията, маските и куклите – на Виктория Андрекова. Оригиналната музика за спектакъла е композирана от Петко Т. Манчев.

Разказвачите пристигат с пълна торба с приказки… Този път ще бъде разказана популярна история – приказката за „Вълкът и седемте козлета“. В живота дебнат опасности, пред които всеки трябва да застане с внимание и съобразителност. Наивността е лош съветник…

Вечната приказка на Братя Грим среща малките зрители с наивните козлета, с тяхната любяща майка и глупавия, но лаком вълк. Какво се случва в края на историята, разказана от русенските кукленици, ще е изненада за всеки зрител. Спектакъл, на който няма да скучаят нито малките, нито вече порасналите деца.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.