Любопитно

В с. Леденик също канят на „Лятно кино на мегдана“

Кметство село Леденик организира „Лятно кино на мегдана”. Първата прожекция е на 15 август, събота. Филмът е „Балканска мелодия”. Лентата разказва за откривателя на „Мистерията на българските гласове” и тяхната истинска киноистория. На 21 август, петък ще се излъчи „Последните черноморски пирати”. Филмът провокира, забавлява, разсмива и натъжава своите зрители със средствата на авторското кино.

До края на август ще има още една продукция. Това е „От Кремона до Кремона”. Филм за избора и едно емоционално пътуване – към града на мечтите, към бъдещето на лютиерското изкуство, към истинската същност на хората, посветили се на този уникален занаят-изкуство. Ще се прожектира на 28 август, петък.

За 4 септември също е предвидена кинопродукция. Това е „Ром Кихот“. Филмът пренася в Кюстендил, където чрез срещите с четирима колоритни герои и от по-бедната и от по-заможната част на ромската махала, навлизаме в микросвета на будещите силно противоречиви чувства наши съграждани. Принудени да живеят в две паралелни вселени, хората от махалата имат същите проблеми, с които се сблъсква средностатистическият българин, само че при тях са утежнени и от фактора етнос.

Всички филми ще са с начален час 21.30 часа, а мястото за кино срещи е пред кметството в село Леденик. Входът е свободен.

Кремена Крумова – Попова