Образование Община

В СУ „Емилиян Станев“ вече имат модерни физкултурни салони

По проекта за енергоспестяващи мероприятия на община Велико Търново, финансиран от Националния доверителен екофонд, приключи ремонтът на физкултурните салони в СУ „Е. Станев“. Спортните зали вече имат окачен таван, изолация, въздуховоди с генератор, с помощта на който въздухът циркулира.
Цикленето и разчертаването на помещенията е от училищния бюджет. Салоните са прекрасни – напълно готови за часове и състезания за радост на всички спортуващи в училището.

В учебната институция с над 1300 възпитаници през лятото започна основен ремонт на сградата и прилагане на съвременни мерки за енергийна ефективност. До първия учебен ден бяха завършени всички ремонти на класни стаи, монтирането на PVC-профилите и новото осветление, както и  отоплителната инсталация. За басейна ще бъдат монтирани нови панели за топла вода. Цялата сграда на СУ „Емилиян Станев“ се санира.

Ремонтът е част от големия проект на Община Велико Търново за прилагане на мерки за енергийна ефективност в пет училища. Това бе сторено в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ и ПМГ „Васил Друмев“. Обновяване предстои също на сградите на ОУ „Петко Р. Славейков“ и ОУ „Неофит Рилски“ /Килифарево/. Финансирането е по Националния доверителен екофонд.