Здравеопазване

В област Велико Търново са поставени общо 1432 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech

Към 00:00 ч. на 04.02.2021 г. в област Велико Търново са поставени общо 1432 дози (с натрупване) от ваксината на Pfizer/BioNTech), а през изминалото денонощие са имунизирани 54 педагогически специалисти.

На 03.02.2021 г. с бързи антигенни тестове за COVID-19 са изследвани 4 педагози от Велико Търново, резултатите на които са отрицателни.

Създадена е организация, при желание, училищният персонал, който не е успял да се включи в изследването с бързи антигенни тестове за COVID-19, да има възможност да се изследва в здравните кабинети на следните училища: ОУ „Бачо Киро“, ОУ „Св. П. Евтимий“ и СУ „Вела Благоева“ в гр. Велико Търново; СУ „Димитър Благоев“ в гр. Свищов. За изследване в други здравни кабинети ще бъде представена допълнителна информация.

През последното денонощие на територията на област Велико Търново новорегистрираните случаи на COVID-19 са деветнадесет.

Във връзка с регистриран вчера случай на COVID-19 при ученик от II клас на Начално училище „Иларион Макариополски“ гр. Елена, под карантина за 10 дни са поставени контактните 19 ученици от съответната паралелка и 3-ма  учители.

Във връзка с регистриран случай на COVID-19 при човек от персонала в ДГ „Осми март“ гр. Павликени, под карантина са поставени 10 деца от групата и 1 педагог.