Здравеопазване Спорт

В неделя ще се проведе първия етап от пролетната кампания „Движи се и победи“

Първият етап на пролетната кампания „Движи се и победи“ ще се проведе в неделя – 14 май. Маршрутът е до хижа „Божур“, а тръгването е от Владишкия мост към разклона за с. Арбанаси и манастир „Света Троица”. Участниците ще подминат отклонение на маркирана с кафяво пътека, ще продължат по синята маркировка и след около 1,3 км ще тръгнат на североизток по пътека с червена маркировка. Тя води до билото, по което се стига до хижата. Връщането може да стане по пътека с червена маркировка в посока запад от х. Божур, преминаваща през манастир „Света Троица” и от него към квартал „Асенов” по синя маркировка или по обратния път.

За незапознатите с маршрута ще бъдат осигурени водачи от ТД „Трапезица1902” със сборен пункт от Владишкия мост в 9:00 и 9:30 часа. Регистрацията на преминалите маршрута ще става в района на хижата от 10:00 до 14.00 часа. Награди чрез томбола ще получат преминалите пеша най-малко два от обявените три туристически маршрута в кампанията.

Вторият етап на кампанията „Движи се и победи“ ще се проведе на 20 май, а третият – на 3 юни.

Организатори на кампанията са Великотърновски общински съвет, община Велико Търново, РЗИ, Младежки дом и Туристическо дружество „Трапезица – 1902“.